tisdag 12 november 2013

Om att faktiskt, verkligen, trivas

De flesta frågar om jag trivs. Och det är himla svårt att försöka förklara hur det är att flytta till ett främmande land, helt själv, för att leta äventyr och bo med en familj som man aldrig träffat tidigare. Allt är nytt och visst kan det vara påfrestande att leva så intensivt, men åh, ni ska bara veta att jag trivs så himla bra här. 

Jag älskar att leva i ett äventyrsland fullt av gamla historier, slott, leprechauns, förfallna stenmurar, trånga gator, gröna fält och vänliga människor. Och under de senaste veckorna har jag börjat inse att jag verkligen, verkligen, mår så bra i den här familjen. Det är så lätt att prata och umgås med mina värdföräldrar att det nu är en självklarhet att dricka te, se på TV och skratta tillsammans under kvällarna. Ewan är världens bästa sällskap med sitt underbara leende, goa kramar och lena händer. Och Jessica överraskar mig varje dag med en mogenhet som inte borde tillhöra en åttaåring samtidigt som hon under städningen efter hennes fika kramar om mig från ingenstans och säger att hon älskar mig, mitt där på köksgolvet en helt vanlig måndagseftermiddag i november. 

Så när jag svarar ja på frågan om jag trivs här borta så är det inte för att det är lättast så, utan jag trivs så oerhört mycket. På riktigt. 
3 kommentarer:

 1. Hej! Vad trevligt att höra att du trivs sååå bra! Kram

  SvaraRadera
 2. Vad skönt att du trivs så bra! :)

  SvaraRadera
 3. Maria GP + family18 november 2013 17:37

  Hej igen,
  Eftersom vi kikar in här varje dag, så börjar vi snart bli less på att bara läsa om förra tisdagen om och om igen.... ;-)
  Skämt å sido, vi förstår att du har så skoj så du glömmer att uppdatera allt du pysslar med och allt kul ni har för er! Men vi är sååå nyfikna här!
  Vad gör du/ni som mest?
  Vad är Irlands konstigaste maträtt?
  Har man skorna på även inne? (Som i USA)
  Hur ser dörrhandtagen ut?
  Vad tyckte du egentligen om Guiness ölen?
  Kommer vi att förstå dig när du pratar när du kommer hem till jul, eller har du fastnat i att svänga dig med Irländskt-tungvrickande-dialekt som vi knappt begriper?
  Äter de också pepparkakor till jul? Lussekatter??
  Vad är deras mest skumma "grej" de har för sig till jul?
  Ja, så var det ju detta med att köra på fel sida vägen... det gör de väl även på Irland? Och hur i helskotta funkar det när man inte är van?
  Berätta, berätta, berätta! :-)
  Kram från Sörforsarna

  SvaraRadera