onsdag 20 november 2013

Lite svenskt som man kan finna i Irland

Det mest svenska av allt svenskt är IKEA såklart. Allt från sina TV-reklamer till den där stora lokalen i Dublin som vi körde förbi första dagen här i Irland får mig att känna mig mer hemma än vad jag är. En annan affär är såklart H&M som tyvärr inte finns i Galway men i Cork och Dublin. Min värdmamma höjde H&M till skyarna en gång (utan att veta att det var svenskt) eftersom det var både billigt men superbra kvalité på kläderna (jag tackade från hela Sverige och satt lite rakare i ryggen den dagen). Sen en kväll när jag såg på TV så dyker Clas Ohlson upp med en reklam  mitt från ingenstans och uttalar i slutet av klippet Clas Ohlson med perfekt svenska. Hade inte förväntat mig det företaget här borta i Irland, men det var en trevlig överraskning.

Om man vill äta lite svenskt godis är det Daim man ska leta efter i godishyllan (och ytterligare en gång så pratade min värdmamma gott om något svenskt utan att hon först visste om det, tackade såklart igen). Om man är superrik och vill ha sig lite lösviktsgodis så får man gå till biografen i Cork för att köpa Karamellkungen (här kallad Candy King men innehåller inte alls typiskt svenskt lösviktsgodis).

Om man lyssnar på radion eller är ute och dansar och letar efter svenska låtar så är det såklart grymma Avicii och Icona Pop man ska spetsa öronen efter. Har även hört Robyn och några ABBA-låtar (Mamma Mia är förövrigt en favoritfilm hos det kvinnliga könet i detta hushåll).

Så det finns rätt så många svenska avtryck här i Irland, och jag jobbar varje dag för att göra det klart för irländarna om företagens och personernas fantastiska ursprung i underbara Sverige. Om man är svensk så är man.3 kommentarer:

 1. Touchknapparna man trycker på när man ska över gatan kommer från Sverige upptäckte jag när jag kollade lite extra på dem. Står nämligen Sweden där^^

  SvaraRadera
 2. Åh vad skoj! De blir väl lite impade av lilla Sverige va? :-)

  SvaraRadera
 3. Jaaaaaa! Äntligen en kommentar från Pappa. -11 grader och vitt på backen. Vi hardet bra i Storuman, ingen behöver frysa sen dom tagit hand om all skog som blåstikull. Fortsätt att ha det trevligt och terra dom med lite brittisk engelska utimellan. Godnatt!
  Önskar
  Pappa

  SvaraRadera