tisdag 8 oktober 2013

Vart bor jag egentligen?

I början hade till och med jag svårt att hålla reda på alla olika namn på alla olika ställen men så här enkelt är det. 

Galway är den stora staden (tänk: Umeåstorlek) och det som finns runtom Galway (tänk: kommun) kallas County Galway. Det finns många olika Countys i Galway och nedanför kan ni se uppdelningen. County Galway är det gröna!
Ungefär två-tre mil utanför Galway City så finns byn Athenry (tänk: Storuman fast mer liv), och det är här jag säger att jag bor. Athenry är en Heritage Town, det finns så mycket historia här. Mitt i centrum finns ett slott och även någon slags ruin som nog är en kyrkogård (som dessutom är äldre än slottet). Det finns en bro från medeltiden (förresten: nästan allt runtom i Irland är från medeltiden och det är så himla intressant). Athenry är dessutom lite halvkänd från låten 'Fields of Athenry', kolla på youtube så får ni höra en irländsk låt som hängt med ett tag!

Athenry Castle (bildkälla här)

Sen kommer det roliga, för jag bor egentligen inte i Athenry, jag bor en bit utanför på ett ställe kallad Cloran. Här finns det i stort sätt bara hus, kor, får och gröna fält. Det tar ungefär fem minuter med bilen in till Athenry så det är inte så farligt, men det är ändå lite irriterande. För vägarna är smala och krokiga och irländarna kör som ligister och det finns inga trottoarer förrän man kommer riktigt nära byn, vilket innebär att jag inte riktigt kan gå in till byn hur som helst och när som helst utan jag behöver anpassa mig lite efter när mamman är hemma med bilen och även om båda föräldrarna är hemma ifall jag behöver skjuts när barnen sover. Och de helger jag ska hem sent på natten så finns det inga andra alternativ än att ta en taxi. Fast mina värdföräldrar skjutsar in mig varje gång jag ska ta bussen, och varje gång jag kommer tillbaka från Galway så på det sättet är det egentligen inga problem. Jag önskar bara lite att jag hade en cykel så att det hade varit lite enklare och mindre oberoende.

Men annars: jag älskar Cloran, Athenry och Galway! Tror verkligen inte att jag hade kunnat hamna på en plats som passat mig bättre. Det finns så mycket fin natur här och så mycket intressant historia att jag spricker lite varje gång jag får reda på något nytt. Jag trivs så bra här.
2 kommentarer:

  1. Kul och skönt att höra!!! :-) Kan du inte låna en cykel? Ha re! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr har inte familjen någon cykel (förutom barncyklar då, haha), men jag funderar lätt på att köpa någon gammal billig bara för att kunna ta mig runt lättare!

      Radera