onsdag 2 oktober 2013

Andra veckan (9 september till 15 september)

Jag började jobba på riktigt eftersom värdmamman började college. Kom in i vissa rutiner även fast det krävdes lite flexibilitet i början. Tog kontakt med andra au pairer i närheten. Började känna mig hemmastadd. Kände mig säker med familjen (fast det gjorde jag egentligen från första stund) och blev snabbt som en familjemedlem. Knöt an till både barnen och föräldrarna. Började känna mig som hemma.

På fredag hade jag bestämt träff med en tysk au pair vid namn Miriam som bor här i byn, i Athenry. Vi träffades på ett café och pratade. Hade trevligt och det var uppfriskande att äntligen få träffa någon mer i min egen ålder.

Orättvis och dålig bild, men detta är Athenry där jag 
fikade med Miriam!
Kom hem tidigt och pratade detaljer med en svensk tjej vid namn Tina (från Linköping) som jag skulle träffa i Galway under lördagen. Vi hade det supertrevligt! Vandrade runt i några butiker, åt subwaymacka och beslutade oss sen för att gå på museum, som förövrigt var gratis!


Museum i Galway, hittade bland annat lite keramik från Sverige! 

Det kändes bra att få prata lite svenska och dessutom så hade vi så mycket gemensamt att munnen gick hela tiden! Dock så skiljdes vi åt vid fyra då min buss gick hemåt. Fick pizza och pommes till middag (konstig blandning eller är det bara jag?) och sen umgicks jag med barnen innan de gick i säng och jag och värdmamman skrämde upp oss själva framför 'I am legend'.

På söndagen skulle jag träffa en engelsk au pair vid namn Jess och en svensk vid namn Tina igen i Galway. Det roliga här är att jag inte visste vem den här svensken var (jag hade bara pratat med Jess - trodde jag) för under lördagen så listade jag och Tina ut att det inte fanns någon annan svensk utan att vi skulle träffa varandra - igen. Ingen nöd på oss, det var ju så trevligt att vara med henne!

Vi tre besökte en genuin irländsk pub till lunch. Åt en torr kycklingwrap men vi älskade alla efterrätten vi beställde, banoffe pie! Begav oss sedan på en biltur i Jess bil, såg lite av vackra Galway som jag inte gör när jag är i stan och dessutom så tog vi ett uppfriskande stopp i the Barna Woods! En helt fantastisk och förtrollad skog som jag slår vad om att det bor några féer i, eller troll.

 Tina och jag.Sen var vecka två över.

1 kommentar:

  1. Pommes och pizza är inget ovanligt. De har samma dåliga matkultur här på Irland som i England. Själv har jag fått pommes till lasagne. Man får typ pommes till allt hehe xD

    SvaraRadera