tisdag 11 november 2014

Remembrance Day (Poppy Day)

För någon vecka sedan började det dyka upp vallmoblommor gjorda av papper/plast etc på folks jackor och i affärer. (Påminner mycket om Sveriges majblomma). Men det handlar om att minnas de som dog under första världskriget, och i år är det även exakt hundra år sedan första världskriget slutade. Själva blomman är då symbol för detta då de växer på några av de fält där så många män dog, och eftersom det röda representerar allt blod som spilldes. Remembrance Day firas den elfte dagen i den elfte månaden eftersom första världskriget tydligen ska ha slutat “at the 11th hour of the 11th day of the 11th month” (om jag har förstått allt rätt).

Eftersom det är hundra år sedan första världskriget slutade så har det varit lite extra detta år. Vid Tower of London så såg det ut såhär (med 888 246st poppy flowers gjorda av keramik):

bildkälla

1 kommentar:

  1. Hej Andrea!
    Kul att se hur du har det. Ta en öl för oss också när du besöker nån mysig pub... Här i Rödupp är allt under kontroll. Kent o vovvarna hälsar så mycket till dig. Sköt om dig och ha det bäst. Kram på dig. :-)

    SvaraRadera