fredag 1 augusti 2014

Om att åka hem tidigare

Den trettionde juli så bestämde jag mig för att jag ville byta familj. Det gick två minuter till och jag bestämde mig för att åka hem till Sverige om en vecka. Efter ytterligare två minuter bestämde jag mig för att jag ville hem på söndag. Och två minuter efter det hade jag hittat ett flyg som skulle ta mig hem om bara några timmar. För jag var så himla olycklig.

Så sent på onsdagskvällen lämnade jag min värdfamilj i London. För min skull. Och nu är jag hemma där jag mår bra sen över ett dygn.

Och det finns många anledningar som tillsammans gjorde att jag valde detta. Men det är saker som jag inte tycker passar att skriva om här. Men generellt så handlade det om att jag var så olycklig i värdfamiljen att jag tillslut bestämde mig för att det inte var värt det.

Och det känns så himla bra att jag stod upp för mig själv och gjorde det som kändes rätt, för mig. För i slutändan så ska man trivas, ha roligt och inte behöva må dåligt när man befinner sig så långt hemifrån. Och det tog ett tag men tillslut så insåg jag det. Man gör detta för sig själv, och då måste man tänka på sig själv (hur svårt det än är för mig som vill göra alla andra glada).

Och nu mår jag bra igen. Fastän huvudet är överallt och samtidigt jätteslut på.

5 kommentarer:

 1. Hoppas det kommer kännas som ett klokt val även när största 'chocken' lagt sig, eller vad man ska säga <3

  SvaraRadera
 2. Svar: så du önskar inte att du hade fått chansen att träffa familjen innan, istället för att lämna en bra värdfamilj och sen åka hem? :/

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att du ska vara fantastiskt stolt över dig själv. Det finns inget starkare än att stå upp för sig själv och göra det som känns rätt.

  SvaraRadera
 4. Du skriver så vackert, ääälskar det! :) Ha en underbar eftermiddag, kramar på dig!

  SvaraRadera
 5. Du känner inte för att berätta vad som gick så fel för en fellow au pair? I mail, självklart. Om ja - kommentera bara på min blogg så kan jag maila dig!

  SvaraRadera