onsdag 19 mars 2014

När man blir jättesupersjuk

Vaknade på måndagsmorgonen med halsont och gick i säng halv tio på måndagskvällen med en ännu ondare hals. Sov ingenting eftersom jag frossade och hela tiden vaknade av att svälja mitt eget saliv och knappt kunde andas. Mådde mest illa under natten och vaknade på tisdagen med att berätta för Jennifer att jag inte var i form för att jobba.

Så Jennifers jättesnälla mamma kom över för att ta hand om barnen medan jag låg i sängen med feber exakt hela dagen. Tvingade i mig två skedar yoghurt och honungste men det gjorde allt för ont för att svälja. Jennifer kom hem vid sju och hon kollade min temp och i min hals och bestämde att jag behövde gå till doktorn. Vilket var ett himla bra beslut.

För väl hos doktorn så har jag blod i mitt urin och en temp på 38.5 med medicin i kroppen. Jag har en njurinfektion och en inflammation i halsmandlarna (halsfluss) vilket betyder att jag nu äter en hög dos av antibiotika, massor av paracetamol och även ibuprofen för att få detta under kontroll.

Och det hjälper. Spydde upp två gånger sent igår kväll men efter det sov jag nästan hela natten, och fick inte feber igen förrän vid åtta. Lyckades äta yoghurt och dricka vatten utan att gråta vilket är ett stort framsteg och nu (med massa mediciner i kroppen) så är jag stark nog att dricka en kopp te i köket och sen sitta upp i sängen och skriva detta utan att spy av utmattning.

Min värdmamma var glad över att hon tog mig till doktorn, och jag är glad över att jag har en sådan bra värdfamilj som skjutsar mig till doktorn, hämtar ut min medicin och till och med mosar den i sylt för att jag ska kunna svälja den lättare med min onda hals. Har fått mer omhändertagande än jag behöver vilket ju är precis det man behöver då man är så himla sjuk.8 kommentarer:

 1. Maria GP + family19 mars 2014 22:43

  Men gumman, så typiskt... allt på samma gång! Tur du har så bra familj!! Krya på dig och hoppas att det går fort, det är så himla trist att ligga sjuk.... Kram från Sörfors

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket fina ni! Mår redan mycket bättre, antibiotikan gör sitt jobb!

   Radera
  2. Tack så mycket fina ni! Mår redan mycket bättre, antibiotikan gör sitt jobb!

   Radera
 2. Usch så jobbigt. Tur i alla fall att du har en sån fin familj som tar hand om dig. Krya nu på dig fort Andrea. Kramar o Krov ( krya-på-dig-vov ) från oss alla här i Rödupp.

  SvaraRadera
 3. Det suger verkligen att vara sjuk, men det låter ändå som du har tur som har människor som ser efter dig. Krya på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har verkligen tur, tack så mycket!

   Radera
  2. Jag har verkligen tur, tack så mycket!

   Radera