onsdag 26 februari 2014

Rag week 2013

När de yngre barnen har sitt midterm break (som Jess hade förra veckan) så leker de äldre studenterna också, för då är det Rag week!

Rag week är inte längre officiellt och är totalt ostöttat av universiteten men det går ändå inte att stoppa. Det går ut på att inte gå på lektionerna under en hel vecka och istället spara pengarna till alkohol och så går ALLA ut och festar VARJE kväll hela veckan lång. Min värdmamma har ju dock lite vett i huvudet (och så är hon ju också en 30+ med familj) så hon gick självklart på alla sina lektioner. Det hemska är att de oftast bara var några få elever som kom till lektionerna, i stort sätt alltid under tio personer (och dessutom oftast bara de “äldre” studenterna).

Och så här kan det se ut om kvällarna:

Det är fullt av folk överallt eftersom att i stort sätt alla studenter och ungdomar från Galway är ute. Folk slåss, det klättras i stolpar, det dansas och sjungs på gatan, det trängs och det vandaliseras. Det är totalt kaos.

Nattklubben Electric Garden hörde jag var tvungen att stänga och skicka ut alla eftersom det var för mycket folk därinne och eftersom så många försökte tränga sig in. Såg en video om det (men hittar den tyvärr inte nu) där stängslet flög åt alla håll för att ungdomarna pressade sig framåt i den flera meterlånga och meterbreda kön för att ta sig in.

Och så här kan det se ut på Supermac’s (som är stället alla går till efter att nattklubbarna stängt, det är känt för slagsmål och bråk när det är sent på natten).

Så det är smått galet här under Rag week. Själv höll jag mig hemma för jag tyckte att det verkade lite väl extremt. Irländarna är lite för galna ibland!

(sök gärna på youtube efter “Rag week Galway 2013” om ni vill se mer hemskheter)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar