tisdag 11 februari 2014

Limerick

I lördags vaknade jag alldeles för tidigt för att åka in till Galway och ta bussen till Limerick! Vi (jag, Maria från Finland, Theresa från Österrike och Caroline från Tyskland) hade pratat i två veckor om att nu var det dags att åka någonstans men det verkade som att vi tyvärr inte skulle komma iväg då allt var bokat i både Limerick och Dublin. Men så hittade en av tjejerna ett B&B som var ledigt och äntligen så hade vi en plan!

Min första B&B-upplevelse var supermysig. Inte alls mycket dyrare än vandrarhem men så himla mycket trevligare! Delade rum med Maria och på söndagsmorgonen fick vi en mysfrukost uppdukad av den trevlige värden!

DSC_0375edited

DSC_1049editedDSC_1051edited

Rolig fakta:
- Limerick är Irlands tredje eller fjärde största stad.
- Limerick kallas för “Stab City” (men sanningen är att media överdriver kriminaliteten där, då den inte är större än i centrala Dublin och är likvärdig med Cork).
- Limericks motto är: “An ancient city well-versed in the arts of war”
- Invånarna är galen i rugby.
- Finns också en diktform kallad Limerick, som inte alls helt otippat är uppkallat efter den irländska staden.

DSC_0095editedDSC_0099editedDSC_0170edited

Det var väldigt trevligt att få komma iväg men tyvärr så är Limerick än väldigt tråkig stad. Den är tom och kal och saknar atmosfären som fyller Galway, och nu var vi där under en helg då det var en rygbymatch och då det borde varit mycket folk i farten (fast dem såg då aldrig vi). Staden hade några fina ögonblick men allt som allt så är det inte en stad jag kommer besöka igen. Och inte heller en stad jag skulle rekommendera någon att stanna längre i. Besök slottet och mjölkmarknaden och åk sedan vidare!

DSC_0171editedDSC_0252editedDSC_0358edited

Tog så himla mycket kort så det kommer flera inlägg om de olika sakerna vi gjorde. So, stay tuned!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar