söndag 24 november 2013

Julkänslor i Galway

Blev en heldag i Galway igår (lördag). Mötte först upp Nathalia (Avesta) och vi gick runt i stan och pratade och kollade i affärer. Hon visade mig en spansk restaurang som serverade supergod mat för en rätt så liten slant och det var så gott (kommer lugnt gå dit fler gånger). Sen besökte vi julmarknaden där vi drack varm choklad, åt en chimney cake (såååå god) och gick runt, runt, runt innan vi träffade Linda (tjej från Sundsvall som jobbar i Galway, hon var au pair förra året inte så långt ifrån Athenry) och gick runt ännu mer. Träffade Tina (Linköping) där efter klockan tre och då gjorde vi några ärenden, gick runt i stan och sen besökte julmarknaden igen.

Det var trevligt att få prata svenska hela dagen då alla var svensk. I början kände jag ju bara Tina men nu blir vi fler och fler och det är skönt att få känna sig lite mer hemma då och då. 

Julmarknaden var som mysigast då det blev mörkare och ljusen tändes. Dock så saknade jag snön något otroligt mycket, känns så konstigt att det endast är en månad kvar till julafton och att det ännu inte har snöat! Lite svårt att få rätt känsla, men det var ändå trevligt. Och marknaden var ju både större och hade fler besökare än den hemma i Storuman, så det om något var himla bra. 

Det var en himla bra dag. Och Galway är ju galet vackert och helt underbart perfekt. Gatumusikanter överallt, fina dekorationer, uteserveringar och vänliga människor. Jag älskar att leva här.3 kommentarer:

  1. Åh så trevligt! Vi har ingen snö än heller, så vi hoppas den kommer innan nästa helg när man ska julpynta!! ;-)

    SvaraRadera
  2. Tycker att tröjan med renen på står det PAPPA vill ha :) Tänk vad fin han skulle bli en sådan Moahahhahaaaa // Monica

    SvaraRadera
  3. Åh vilka underbara bilder, det ser så himla mysigt ut! :)

    SvaraRadera