torsdag 2 januari 2014

Om tvåtusentretton

Nu när det redan är tvåtusenfjorton och jag har tittat bakåt lite så är det ungefär så här mitt tvåtusentretton har känts och sett ut:

Gjorde du något under 2013 som du aldrig gjort förut?
Detta med att lämna familj och vänner i Sverige för att själv flyga till Irland och bygga upp ett extraliv där var såklart något nytt för mig, men ändå ju det roligaste jag någonsin gjort. Och att gå bal, ta studenten och säga lycka till och hej då till klasskompisarna i juni var ju också något jag aldrig gjort förut. Och oj vad det är spännande med nya saker även fast de kan vara jobbiga.

Vart reste du under 2013?
Åkte buss genom något som kändes som hela Europa under nio dagar i maj. Upptäckte Holland, Belgien, Tyskland, Luxemburg och besökte klassiska Paris för andra gången i mitt liv. Flög på solsemester till Cypern under sommardagarna efter att ha längtat i fem år. Och sen åkte jag med en enkelbiljett till Irland för att uppleva världens bästa äventyr.


Bästa köpet?
Min bästa vän Sony Xperia Z som följer med på mina äventyr och gör det lätt att hålla kontakt med vänner, dokumentera minnen och överleva alla bussresor tack vare musiken som finns i den.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att jag drog en vinstlott och hamnade hos världens finaste värdfamilj.

Och ledsen?
Avstånd har varit väldigt svårt de senaste fyra månaderna.

Vad önskade du att du gjort mer?
Skrivit, för det är ju så himla kul.

Och mindre?
Stressat och oroat mig för studier och framtiden då det fyllde mitt liv lite för mycket under våren och det gjorde nog att jag missade mycket där under de sista månaderna i gymnasiet.


Vem saknade du?
Sverige och alla som finns där.

De bästa nya människorna du träffade?
Mina fantastiska värdföräldrar Jennifer och Kevin, världens goaste treåring Ewan och världens snällaste åttaåriga Jessica. Jennifers föräldrar, alla au pairer från olika delar av världen och såklart mina svenskar där borta i Irland. Speciellt Tina har varit bäst att lära känna.

Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma?
Första september tvåtusentretton, dagen då mitt äventyr började.

Vad är din första framgång 2013?
Att jag började våga.Vad har du lärt dig av 2013?
Att världen inte alls är så stor som man tror och att den är full av fina människor.

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013?
Faktiskt hela OneRepublics album Native (men speciellt låten something I need, för den påminner mig om när jag och Tina sjöng sönder våra halsar i bilen mellan Storuman och Stensele på studentdagen).
Sen har även Avicii, Birdy, Gabrielle Aplin, Of Monster and Men, Veronica Maggio och tusen andra artister satt sina spår av 2013 med sina låtar.

Vad vill du säga till dig själv inför 2014?
Fortsätt våga (och skriv i massor).


2 kommentarer:

  1. Det där med att våga, det är så jädra svårt! Men någon gång måste man ju ta steget för att komma någon vart, du är modig!
    Gott nytt år på dig & go fortsättning :) Kram

    SvaraRadera
  2. Naw, det är ömsesidigt! ... Om det VAR mig du menade xD ... Hur många Tinor känner du?

    Vad kul Europaresan verkade! Tågluffade du?

    SvaraRadera